Melikgazi Belediyesi tarafından yapılan Abdülhamit Han Bulvarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımı ile açıldı. Açılışta konuşan Bakan Arslan, " Çanakkale köprüsü ihalesi şamar gibi onların yüzüne çarptı" dedi.
Yolun medeniyet olduğunu söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, "Bunu böyle bilen, ecdadından aldığı bu dersle yol alan bir iktidarımız var. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, cumhurbaşkanımızın çalışma arkadaşları, yerelde bizim çalışma arkadaşlarımızla ne mutlu bize ki geçmişten aldığımız dersle bu kültürü devam ettirerek yolun medeniyet olduğunu biliyoruz.
Hedeflerimizi yüksek tutuyoruz. Hedeflerimizi yüksek tuttuğumuz için de çok çalışmamız gerektiğini bilip hareket ediyoruz.
Elbette ki Ulaştırma Bakanlığı olarak şu anda almış olduğum sorumluluk gereği arkadaşlarımla birlikte güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz.
Eğer cumhurbaşkanının desteği yoksa, eğer başbakanın desteği yoksa, eğer hükümetin desteği yoksa eğer yerelde teşkilatların, Kayserililerin desteği yoksa bizim övünecek bir şeyimiz yok.
Allah onlardan razı olsun ki onların desteğiyle biz de sorumluluğumuzu yerine getirerek övünecek şeyler yapıyoruz.
Dolayısıyla bu övünç bizlere değil onlaradır. Daha 2 gün önce 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesini yaptık.
7 düvelin ülkemize saldırdığı silahla, güçle, hainlerle, 15 Temmuz darbe girişimleriyle baş edemedikleri bu ülkeyi ekonomik olarak çökertmek için 7 düvel harekete geçti. Ama Rabbim’e şükürler olsun.
15 Temmuz’da olduğu gibi reisi ile birlikte bu ülke topyekun birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde dünya Türkiye’nin başına çorap örmek isterken o çorap döndü hainlerin başına geçti.
Ekonomik olarak da yapmak istedikleri Türkiye’yi zayıf göstermekti. Ancak 2 gün önceki 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi bir şamar gibi onların suratına döndü, çarptı.
O yüzden biz bu destek oldukça daha nice projeler yapacağız. Ülkemizi 2023’e, 2053’e, 2071 hedeflerine inşallah hep beraber götüreceğiz. O konuda kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.


Kaynak: İHA