Ayvacık ilçesinin kaçak yapılaşma ile bir dönem Türkiye gündemine oturan Küçükkuyu Beldesi’nde yıkım işlemleri başlıyor.  Küçükkuyu Belediyesi, 35 kaçak yapıyı yıkmak için ihale yapıyor.
Ayvacık’ın başı son zamanlarda kaçak yapılaşmalarla dertli. Ayvacık sahilleri ve Küçükkuyu beldesinde kaçak yapılar mevcut olduğu tespit edilmişti. Son yıllarda gün geçtikçe de artan kaçak yapılaşmalar sonrasında Çanakkale İl Özel İdaresi, kaçak yapıları bir bir yıkmaya başladı. Sahil bölgesinde 200’e yakın kaçak yapı yıkıldı. Küçükkuyu beldesinde bulunan kaçak yapılar ise yıkımı gerçekleşmemişti.
Ayvacık’ın önemli turizm merkezlerinden biri olan ilçenin tek beldesi Küçükkuyu, son yıllarda kaçak yapılaşma ile gündeme gelmişti. Tatil bölgesi olarak da şehir dışından özellikle İstanbul, Bursa ve Ankara’dan burada yazlık yapmak için siyasetçiler ve iş insanları Küçükkuyu’ya büyük ilgi gösteriyor. Küçükkuyu’da binlerce zeytin ağacının kesilip yerine villa yapıldığı iddiaları ile 2019 yılında Türkiye gündemine oturmuştu. Benzer şekilde özellikle deniz kenarındaki kısımda da çok sayıda kaçak yapının olduğu belirtilmişti. Bu konu hakkında Küçükkuyu Belediyesi kaçak yapılar için bir karar aldı. Bu karara göre, Küçükkuyu belediye sınırlarında bulunan 35 adet kaçak yapının boşaltılması, eşyalarının tahliyesi ve nakliyesi ile yıkım işinin yapılması ve enkazının kaldırılması için ihale açıldı. Belediyede yapılacak ihalede, hem yıkım işi hem de enkazın kaldırılması da yer alıyor. Kaçak yapıların yıkımının hem belde merkezi hem de Ayvacık sahillerinde önümüzdeki zamanda da devam edeceği belirtiliyor. (Haber: Sedat Uz)