Güncel

'Bu etkinin sonuçlarını ortadan kaldırabilmek etkili bir kriz yönetimi ile mümkün olabilir'

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'nin (IWACT) dördüncüsü (IWACT'20) bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'nin (IWACT) dördüncüsü (IWACT'20) bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
 
COVID-19  etkisi ile oluşacak konjonktüre yönelik olarak “istihdam ve kriz yönetimi” ana teması ile küresel ölçekte bilim insanları ve sektör profesyonellerinin, turizm sektörü ve turizm endüstrisinin geleceğine ilişkin problemlerin tartışılması ile araştırma sonuçlarının paylaşılmasının amaçlandığı IWACT'20’nin açılış seremonisine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ve çok sayıda bilim insanı katıldı.
 
Covid-19 nedeni ile online yapılan kongrede Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, ÇOMÜ olarak böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Pandemi koşullarından dolayı turizm sektörü pek çok sektörde olduğu gibi ayrı bir zorluğun içerisine girdi. Kongrenin teması istihdam ve kriz yönetimi olarak belirlendi. Şüphesiz ekonominin, çalışma hayatının başında istihdam gelmekte. Covid-19 küresel salgınından dünya ekonomisi bu ekonominin aktörleri olan çalışanlar ve işverenler çok ciddi etkilendi. Bu etkinin sonuçlarını ortadan kaldırabilmek etkili bir kriz yönetimi ile mümkün olabilir. Bu bağlamda kongrenin temasının ‘istihdam ve kriz yönetimi’ olarak belirlenmesi çok anlamlı. Çünkü bu kongrede Covid-19 salgınından etkilenen turizm sektörünün içine girdiği bu zorluğu aşabilmek ve gelecekte böyle durumlarla karşı karşıya gelindiğinde nelerle ilgili değerlendirmelerin yapılması gerektiğini belirlenmesi açısından faydalı olacaktır. Kongrenin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Dekan Prof. Dr. Mustafa Boz, Covid-19 pandemi koşullarından dolayı kongrenin online düzenlendiğini, pandemi koşullarına rağmen kongreye ilginin ve katılımın oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Konuşmasında kongre programı, katılımcılar ve kongre boyunca sunulan bildiriler hakkında bilgi veren Dekan Boz, kongre boyunca sunulan bildirilerin, konuşmaların kitap ve makale olarak yayınlanacağını ifade etti ve kongrenin ÇOMÜ ev sahipliğinde yapılmasında emeği geçen Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu’na, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Duran’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ise kongrenin açılış töreninde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; Turizm sektörü, sektörün içinde bulunduğu durum ve durumun nasıl yönetilebileceğine dair bilgiler vererek, “IV. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’nin Türkiye turizmine özellikle de kriz yönetimi konusunda katkılar sunmasına vesile olmasını dileriz” dedi. 
 
Üç gün süren kongrede 78 bildiri sunulurken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ile özel bir oturum yapıldı ve İtalya Üniversita Di Macerata’dan Prof. Dr. Alession Cavıcchı,  Çin Macau İnstitude for Tourism Studies’den Assist. Prof. Dr. Ali Bavık davetli konuşmacı olarak katıldı. Kongrede ayrıca 2 panel gerçekleştirildi.