Güncel

Başkan Gökhan ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü’ kutladı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılarak kıdemli kentliler ile bir araya geldi.

Etkinliğe eşi Hale Gökhan ile birlikte katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şarkılar ve oyunlar ile başlayan programda yaptığı konuşmada, “Sizlerle beraber olmaktan her zaman mutluyuz. Sizleri burada sağlıklı ve mutlu görmek bizim için önemli. Ben bu güne 1 Ekim Kıdemli İnsanlar Günü diyorum. Burada yaşlı yok. Yaşlılık izafi bir kavram. Herkesin bir yaşı var. O nedenle ben sizleri kıdemli, tecrübeli, Altın Yıllarını yaşayanlar olarak nitelendiriyorum. Yaşlılar bir kenarda oturur, hiçbir şey yapmaz gibi bir algı var. Biz bu algıyı sizin sayenizde burada yıktık” dedi.
 
Altın Yıllar Yaşam Merkezinin kıdemli kentlilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri amacı ile kurulduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Burada yaşlı yok. Emekli olmuş, çocuklarını büyütmüş, evlendirmiş, torun sahibi olmuş, ama yaş almış, belli bir yere gelmiş insanların artık kendilerine zaman ayırması gerektiğini düşünerek ve tecrübelerini aktarmaları gerektiğini düşünerek böyle bir merkez kurduk. Her insanın bir becerisi vardır. İlla bir meslek sahibi olması gerekmez. Üstünüzde yılların tecrübesi var. Yılların getirdiği birikimleriniz var. Bunları evde tek başınıza oturup, hayata geçirme şansınız yok. Burada bilgiyi ve beceriyi paylaşarak zenginleşiyoruz. Çok güzel eserler çıkarıyorsunuz, sergiler açıyorsunuz. Bizler de sene sonunda geliyoruz ve onları görüyoruz. Burası her geçen yıl yoğunlaşıyor. Burayı duyanlar, bilenler geliyor ve taleplerde bulunuyor. Tabi bu nedenle de sıkışıyoruz. Yeni atölyelere ihtiyacımız var. Yukarıda yatakhanemiz var, ama onu kullanamıyoruz. Onun için yatakhaneleri atölyeye çevirmeyi düşünüyoruz. Artı, binanın yanına da bir ek bina yapma projemiz var. Böylelikle daha da rahat edeceğiz. Ben bu durumdan memnunum. Siz çoğalın, ben de buraya daha çok bina yaparım. Yeter ki siz çoğalın. Buradaki moral ve motivasyon sizlerin ömrünü de uzatıyor. Biz burada sizleri hem sosyalleştiriyoruz, hem bir nebze de olsa dışarıdaki dertlerden sizleri uzaklaştırıyoruz. Bu nedenle bu merkezi önemsiyorum. Ne kadar çok Çanakkale’nin kıdemli hemşerilerine fırsat yaratırsak, o kadar iyi olacaktır. Eğer talep varsa ilave bina gibi yatırımları yapacağız. Çünkü ben buraya daha çok insanın gelmesini istiyorum” dedi.
 
Kente mutluluk yayan merkez
Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin kente mutluluk yaydığını belirten Başkan Gökhan şöyle devam etti; “Bir kentin mutluluğu, o kentte yaşayan insanların mutluluğu ile orantılıdır. Yoksa ben mutlu olmuşum, siz olmamışsınız, ne faydası var. Buradan kente mutluluk yayılıyor. Buradan evinize gidiyorsunuz, çoluğunuza çocuğunuza, akrabanıza, komşularınıza mutluluğunuzu aktarıyorsunuz. Derdinizi burada bırakıyorsunuz ve insanlara mutluluğunuzu aktarıyorsunuz. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.