Eğitimde Kuru Ağırlık Kavramı,Hipertansiyon ve Tuz Tüketimi İlişkisi,Diyalizde Kalp Hastalıklarının Önemi ,Hemodiyaliz hastalarında volüm kontrolünü nasıl iyileştirebiliriz vb.konulara yer verildi.
Dr. Mustafa Keser, diyaliz hastalarının beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
"En önemli şeylerden biri sudur. Suyun fazla alınması veya tuzlu besin tüketilmesi hastalarda ödem ve tansiyon yüksekliği gibi sıkıntılar meydana getirir. Suyun fazla alınması tansiyon düşüklüğüne ve yanında bazı sıkıntıların artmasına neden olabilir. Bundan dolayı iki diyaliz arasındaki sıvı alımının hastanın kilosuna da bağlı olarak 2 kiloyu geçmemesi gerekir. Sadece su değil sıvı olarak çorbalar, meyve suları, diğer sıvı gıdaları aşırı derecede tüketmemek gerekir. Tuzlu gıdalardan kaçınmamız gerekir. Ekmekteki tuz, yemeklerde, salçalarda, salamura besinlerde, peynirlerde, hazır çorbalarda fazla miktarda görünmeyen tuz vardır. Bunlardan kaçınılması gerekir dedi.
Dr. Mustafa Keser’i dikkatle dinleyen hasta ve hasta yakınları eğitim sonunda memnuniyetlerini dile getirdiler.
Diyaliz nedeniyle işini, okulunu, sosyal çevresini kaybedenler, bu durumla baş etmekte zorlanabiliyor.Bu zor durumla baş etmeyi kolaylaştırabilmek için hasta ve hasta yakınlarına Psikolog Güven Ergün tarafından psikolojik destek sağlanmaktadır.